Emmenaar krijgt drie jaar cel voor poging doodslag

Een 54-jarige man uit Emmen, die zijn vrouw probeerde te doden met een hamer, is in hoger beroep voor poging doodslag veroordeeld tot drie jaar cel. Tegen de man werd twee weken geleden zes jaar geeist. Het openbaar ministerie ging uit van poging moord.

Het gerechtshof in Leeuwarden vindt niet dat hier sprake is van vooropgezet plan. Het is goed mogelijk dat de man in een opwelling heeft gehandeld toen hij zijn vrouw meermalen met een hamer op het hoofd sloeg.

De man riep op 23 september 2014 tegen een buurgenoot dat hij zijn 'vrouw had vermoord'. Omdat de roepende man onder het bloed zat, belde de buurtgenoot het alarmnummer. Hij durfde de woning niet naar binnen te gaan. Bang voor wat er binnen zou worden aangetroffen.

De agenten vonden de vrouw voor een slaapkamerdeur in een plas bloed. Een traumahelikopter bracht het slachtoffer naar het UMC in Groningen.

Voor meerdere wonden op het gelaat en hoofd waren 57 hechtingen nodig. Op een scan zagen de doktoren meerdere bloedpropjes in het hoofd van de vrouw, maar die waren niet gevaarlijk. De vrouw had een zware hersenschudding en twee blauwe ogen.

Het slachtoffer had twee dagen voor het incident na een ruzie met haar toenmalige echtgenoot de woning verlaten en logeerde bij haar zus. Dit zinde de man niet. Twee dagen later kwam de vrouw terug naar de woning om schone kleding te halen en een was te draaien. Ze dacht dat er niemand thuis was. Maar de man was die dag in de woning aan het klussen. Toen hij zijn vrouw thuis zag komen verstopte hij zich met een hamer in de hand achter de wasmachine. Hij sloeg toe toen zij wasgoed in de machine wilde stoppen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.