Emmenaar naar de cel voor mishandeling vriend

Een 30-jarige man uit Emmen is dinsdag door de rechtbank veroordeeld tot twintig maanden gevangenisstraf voor zware mishandeling.

De man sloeg 18 juli vorig jaar een bierfles kapot op het hoofd van een vriend. Het slachtoffer raakte zwaar gewond. Hij kreeg glassplinters in zin oog. Door een spoedoperatie is voorkomen dat hij blind werd. Zijn verzoek om ruim 2900 euro schadevergoeding is door de rechtbank toegewezen.

De Emmenaar is ook veroordeeld voor het mishandelen van twee ex-vriendinnen. Volgens de rechtbank was sprake van huiselijk geweld. Van de twintig maanden gevangenisstraf zijn acht maanden voorwaardelijk opgelegd. De straf valt iets lager uit dan de eis van de officier van justitie van twee weken geleden.

De rechtbank laat bij de strafbepaling zwaarder dan de officier meewegen dat de man gestopt is met alcohol en drugs en onder behandeling is om terugval te voorkomen. Als bijzondere voorwaarde is door de rechtbank opgelegd dat hij de behandeling van verslavingszorg moet afmaken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.