Emmenaar veroordeeld voor mishandeling ex-vriend van zusje in kapperszaak in Emmen

Emmenaar veroordeeld door de rechtbank in Assen. ANP

Een 29-jarige Emmenaar is veroordeeld tot 26 maanden gevangenisstraf, omdat hij de ex-vriend van zijn zus heeft mishandeld met een honkbalknuppel. Het slachtoffer liep een hoofdwond op.

De man sloeg op 9 mei de ex-vriend van zijn zus met een honkbalknuppel op het hoofd. Dat gebeurde in een kapperszaak aan de Weerdingerstraat in Emmen. Het slachtoffer is de ex van zijn zusje. Deze ex-vriend was opgepakt, omdat hij zou hebben geprobeerd om de vrouw te wurgen. Toen hij vrijkwam uit voorarrest ging de Emmenaar wraak nemen voor wat zijn zus was aangedaan.

De verdachte kreeg een telefoontje dat de ex-vriend bij een kapperszaak was gezien, in de buurt van het huis waar de verdachte met zijn vader en zus woonde. De man reed met een knuppel in zijn auto naar de kapperszaak. Hij sloeg eerst op de auto van de moeder van het slachtoffer. Daarna rende hij de kapperszaak in. De ex-vriend van zijn zus kreeg een harde klap op zijn hoofd.

Honkbalknuppel is niet zonder meer geschikt als moordwapen

Volgens de rechtbank was de verdachte tenminste van plan om het slachtoffer bang te maken en te mishandelen zodra hij vrij was. ,,Maar er is geen bewijs dat de Emmenaar van plan was om de man om het leven te brengen. Een honkbalknuppel is niet zonder meer geschikt als moordwapen, anders dan een mes of een pistool.”

Naar het oordeel van de rechtbank is de Emmenaar door gevoelens van emoties verder gegaan dan hij vermoedelijk van plan was. De rechtbank neemt de man kwalijk dat hij ervoor heeft gekozen om eigen rechter te spelen en dat hij de mishandeling vooraf had gepland. ,,Het is bovendien gebeurd in een kapperszaak, waar personeel en klanten aanwezig waren.” Van de 26 maanden celstraf is 8 maanden voorwaardelijk opgelegd.
Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu