Emmense (32) ten huwelijk gevraagd in Holland Heineken House

Hoe een romantisch uitje naar Amsterdam uitmondde in een reis naar Zuid-Korea met als klap op de vuurpijl een huwelijksaanzoek in het Holland Heineken House.

Als een droom vloog alles aan Daniek Mensinga (32) uit Emmen voorbij wat vriend Kevin Mooibroek (35) voor haar had bekokstoofd. ,,Jaaaah”, riep ze totaal verrast toen Mooibroek op het podium haar ten huwelijk vroeg.

Serenade van Roel van Velzen

Het jawoord werd begroet met een serenade van zanger Roel van Velzen en een daverend applaus van een tjokvol Holland Heineken House in Gangneung dat in gespannen afwachting was van de huldiging van schaatsters Jorien ter Mors en Marrit Leenstra.

Knap in scene gezet

Kevin Mooibroek had het allemaal knap in scene gezet voor zijn grote liefde. Na negen jaar zijn leven met Daniek Mensinga te hebben gedeeld, achtte hij de tijd rijp om de grote vraag te stellen. Met een smoes dat hij met haar Valentijnsdag wilde vieren met een overnachting in een Amsterdams hotel, luisde hij haar er in. De receptioniste van het hotel die in het complot zat, zei dat de kamer was dubbelgeboekt en verraste het stel met een upgrade. Niet zomaar een upgrade, maar een reisje naar de Winterspelen in Zuid-Korea.

Honeymoon suite

Ze had nog maar net haar jawoord uitgesproken of de volgende verrassing wachtte de aanstaande bruid alweer: het koppel brengt hun verlovingsnacht door in de honeymoon suite die voor het eerst in het Holland Heineken House is opgebouwd. De komende dagen verblijft het Emmer stel in Zuid-Korea in de hoop nog een graantje van de Nederlandse schaatssuccessen mee te kunnen pikken. Daarna reizen ze weer terug naar Emmen om de verloving met hun twee kinderen, vrienden en familie te vieren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.