Emmense Lindsey (13) niet door naar finale Voice Kids

Lindsey Keuris (13) uit Emmen heeft de finale van The Voice Kids niet gehaald. Vrijdagavond was op RTL4 te zien dat ze strandde tijdens de zogeheten Sing Off, de laatste ronde voor de finale.

Lindsey was de enig overgebleven kandidate uit het Noorden. Zij zong het lied Issues van Julia Michaels, het nummer dat ze ook tijdens haar auditie vertolkte.

,,Lindsey heeft een ontzettende warme, vrouwelijke, mooie, zachte stem’’, zei haar coach Douwe Bob. ,,Als ik mijn ogen dicht doe, hoor ik een vrouw zingen. De warmte waarmee zij zingt, heb ik niet eerder gehoord bij een jong mens van die leeftijd.’’

Hij complimenteerde Lindsey na haar optreden met de manier waarop zij omgaat met haar astma. ,,Mijn broertje heeft astma’’, liet hij weten. ,,Het enge ervan is dat je niet weet wanneer het toe kan slaan. Daardoor vind ik je nog stoerder, dat je hier vanavond staat voor zo veel mensen.’’

Douwe Bob koos uiteindelijk voor de 14-jarige Kaylee, die hij meeneemt naar de finale van volgende week.

Verder dan de vorige keer

Lindsey, die de mavo/havo volgt op het Esdal College, deed twee jaar geleden ook mee aan de talentenjacht. Toen kwam ze niet zo ver als nu en vloog ze er bij de zogeheten Battles, de eerste ronde na de Blind Auditions, uit.

De Emmense volgt zangles bij de Amsterdamse zangcoach Babette Labeij, waar ze in een speciale talentgroep zit. Ze wil later naar de Popacademie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.