Emmer bedrijf topontwikkelaar volgens Google

Er zijn wereldwijd nog geen vijfhonderd bedrijven die het predicaat ‘topontwikkelaar' van Google krijgen. Maar sinds vorige week is Vasco Games uit Emmen er een van.

Vasco Games ontwikkelt mobiele games, vooral voor Android-telefoons. Die zijn inmiddels meer dan 500 miljoen keer gedownload uit de appswinkel Google Play, reden voor Google om Vasco Games als topontwikkelaar te bestempelen. Vasco is de tweede in Nederland die het stempel krijgt.

Simulaties
De games van Vasco staan niet bekend om hun grafische kwaliteiten. Vasco heeft zich vooral geworpen op de markt van laagdrempelige simulatiegames, waarvan Truck Simulator 2016 de nieuwste is. Inmiddels staan er meer dan honderd spellen in Google Play, waarvan een deel onder de subnaam Girl Games - die zijn inderdaad speciaal voor meisjes.

Niels Benjamins, creatief directeur van Vasco Games is uiteraard blij. ,,Wij zijn heel klein begonnen en hebben in vier, vijf jaar al een hele mooie positie veroverd binnen de mobiele-gameindustrie. Onze games zijn inderdaad gericht op een brede categorie om zoveel mogelijk mensen te kunnen bedienen.''

Benjamins noemt het predicaat een persoonlijke doelstelling. ,,En nu we die behaald hebben ben ik heel trots. Dit stempel geeft aan dat we op de goede weg zijn.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.