Emmer horecaman Grevink zet na 12 jaar zijn Grand Café Markant te koop

Grand Café Markant in het Emmer centrum. Foto: DvhN

Eigenaar Ronald Grevink heeft Grand Café Markant in het Emmer centrum te koop gezet. Hij wil zich volledig concentreren op zijn in 2017 geopende steakhouse Route 34 bij Erm.

Zolang Markant niet is verkocht, blijft het grand café op het Emmer Marktplein gewoon open, benadrukt de 50-jarige horecaman. ,,Er is geen enkele reden om Markant te sluiten. Het gaat zeker niet slecht. En mijn besluit heeft ook niets met het coronavirus te maken.’’

Grevink is vader van twee jonge kinderen en zegt dat het runnen van twee horecabedrijven hem in deze fase van zijn leven veel energie kost. ,,Vorig jaar werd ik benaderd door iemand die Markant wilde kopen. Dat is toen niet doorgegaan. Maar dat hele proces heeft me wel aan het denken gezet.’’

Een steakhouse in het voormalige pand van Moorman

De Emmenaar runt Markant sinds 2008. Twee jaar geleden kwam daar steakhouse Route 34 in Erm bij. Dit bedrijf is gevestigd in het voormalige pand van restaurant/zalencentrum Moorman. Het pand in Erm is eigendom van Grevink en biedt vanwege de omvang ook ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Het gebouw waarin Markant is gevestigd, wordt door Grevink gehuurd.

Grevink: ,,Dit zijn belangrijke redenen om uiteindelijk te kiezen voor het bedrijf in Erm en me daarop te gaan concentreren. Maar dat laatste, dat zal pas gebeuren na verkoop van Markant. Zo lang die zaak niet is verkocht, blijf ik me ook daar optimaal voor inzetten.’’

Een telg uit een echte horecafamilie

De vraagprijs voor Markant is 148.000 euro. Het gaat hierbij om de inventaris en goodwill. In het pand is ruimte voor 120 zitplaatsen, het aantal zitplaatsen op het terras bedraagt 140.

Grevink komt uit een echte horecafamilie. Zijn ouders waren vroeger eigenaar van de Emmer discotheken Playtime en Funny Castle. Zijn grootvader runde in Emmen horecabedrijf Grevink aan de Markt, dat later Grimme aan de Markt ging heten.

,,Dat ik ook in de horeca wilde werken, wist ik al op jonge leeftijd’’, zegt Grevink. Na jarenlang in loondienst ervaring te hebben opgedaan, begon hij in 2008 met een eigen bedrijf: Grand Café Markant in Emmen.

menu