Emmer ijsbaan krijgt plek voor Atlas-theater

De Emmer ijsbaan verhuist van het Marktplein bij de Grote Kerk naar het Raadhuisplein. De baan krijgt een plek voor het dit jaar geopende Atlas Theater.

Dit zegt Richard de Groot van No Limit Events. Dit is de organisatie die al jarenlang in december een ijsvloer plaatst in het Emmer centrum. ,,Omdat er op het Raadhuisplein meer ruimte is, denken we daar beter uit de voeten te kunnen. Bovendien lopen we daar geen enkel risico dat we belemmerd worden door bouwwerkzaamheden’’, aldus De Groot. Zoals bekend zijn er plannen om het gebouw De Kamer op het Marktplein uit te breiden.

De baan wordt vijf meter langer dan de baan die vorige keer op het Marktplein werd aangelegd. De Groot: ,,Hierdoor kunnen we een apart gedeelte voor de allerkleinsten creëren.’’ De totale omvang van de baan bedraagt 35 bij 15 meter en net als voorgaande jaren komt er een horecavoorziening bij. De baan en het gedeelte waar mensen de schaatsen aan en uit moeten trekken worden overdekt. De ijsbaan gaat open op 16 december en op 8 januari kan er voor het laatst worden geschaatst. Op nieuwjaarsdag is de baan dicht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.