Emmer naam LEF van de baan in Nissewaard

LEF Nissewaard heeft haar naam veranderd en gaat verder als Forza! Nissewaard. LEF! Emmen eiste in de media een naamswijziging, maar meldde zich nooit bij LEF Nissewaard.

LEF! Emmen roerde zich na ophef over een tweet van LEF Nissewaard-raadslid Mia Sliwinski: 'Grote kraan op moskee in Mekka gevallen. Zeker 60 doden en 80 gewonden. Karma is a bitch! #9/11.' De Emmer partij liet via Twitter en in Dagblad van het Noorden weten niet geassocieerd te willen worden met LEF Nissewaard en eiste dat de partij afstand zou doen van haar naam. Zo niet, dan dreigde een rechtszaak.

LEF Nissewaard, dat door alle commotie een eenmansfractie werd, heeft inmiddels besloten zich aan te sluiten bij Forza! Nederland. Deze naam staat voor Fortuynistische Oproep tot Realistische Zakelijke Aanpak. ,,Gezien de overeenkomsten in standpunten is dit een logische stap'', zegt Sliwinski. ,,En ik doe dit natuurlijk ook vanwege het gezeur met LEF! Emmen in het achterhoofd. Zij hebben mij echter nooit benaderd, niet per brief en niet op een andere manier.''

Harry Leutscher, fractievoorzitter van LEF! Emmen, bevestigt dat zijn partij geen contact heeft gezocht met LEF Nissewaard. ,,We wisten dat ons standpunt daar bekend was. We besloten de ontwikkelingen af te wachten, om geen onnodige advocaatkosten te betalen.''

LEF! Emmen raakte al eerder verwikkeld in een naamsgeschil, met de landelijke jongerenpartij LEF. Deze zwichtte uiteindelijk ook.

Lees ook:

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.