Emmer parkeersysteem goochelt er op los

Het ene moment is er ruimte voor 550 auto’s in de parkeergarage aan de Westerstraat, een halve minuut later opeens nog maar 410.

Het informatieysteem, dat auto’s van centrumbezoekers in Emmen naar een vrije parkeerplaats moet leiden, klopt niet. Wie op de Hondsrugweg rijdt in noordelijke richting krijgt in korte tijd twee panelen met daarop een verwijzing naar de parkeergarage aan de Westerstraat te zien, onder de Media Markt. Maar de cijfers op die panelen komen totaal niet met elkaar overeen. Ook op P-Noord goochelt de computer erop los. Terwijl een groot deel vol staat geeft de display aan dat er ruimte is voor 600 auto’s.

Kinderziektes

De gemeente Emmen erkent bij monde van woordvoerder Alieke Wijnholds dat er kinderziektes in het systeem zijn geslopen. In plaats van op displays van dezelfde parkeergarage gewoon de getallen te laten zien die op dat moment actueel zijn, gaat de computer van het systeem zélf aan het rekenen. ,,Omdat het systeem ook in écht grote steden gebruikt wordt houdt het rekening met displays die verder van de parkeergarage af staan. Dat hoeft hier helemaal niet. De maker van het systeem gaat ervoor zorgen dat straks beide displays dezelfde stand van zaken doorgeven.’’

Het is sowieso al opvallend dat er alleen tientallen te zien zijn. ,,Dat klopt. Daar hebben we voor gekozen omdat het een rustiger beeld geeft.’’ Overigens kunnen er in de Westerstraat helemaal geen 550 auto’s parkeren. Er is ruimte voor maximaal 460 auto’s. Maar dat is dus weer die computer die zelf gaat denken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.