Energieke doorstart voor De Sluiswachter Dieverbrug

Twee jonge horecaondernemers staan te trappelen om alsnog iets moois te maken van De Sluiswachter in Dieverbrug. Woensdag opent hun restaurant.

Ze hebben er ‘superveel zin in’ en dat stralen ze ook uit. Stephano Philips en zijn vriendin Vera Kruijer zijn de nieuwe exploitanten van De Sluiswachter in Dieverbrug. Zaterdag hielden ze een receptie en is de officiële ingebruikname van hun restaurant, woensdag staat de deur voor het eerst open voor het publiek.

Overuren

Vrijdag rond de middag doorkruist Philips, een bosmaaier voor de borst, nog een laatste keer de enorme tuin. Kruijer is eveneens buiten aan het werk, ze sopt de kozijnen en ramen van het pal naast de sluis gelegen monumentale pand. De afgelopen weken heeft het tweetal overuren gedraaid. Elke dag zijn ze van ’s ochtends acht tot ’s avonds tien uur in touw geweest om hun eigen stempel te drukken op het restaurant. Zo werd de bar compleet vernieuwd. Nu nog even de puntjes op de i. De twee zijn nog heel jong, hij 25 jaar en zij 20, maar kregen verrassend snel de bank achter hun plannen. ,,Die vroeg of wij het ondernemingsplan hadden láten schrijven. Nee, we hebben het zelf gedaan”, grinnikt Kruijer. Ze zijn beiden gediplomeerd kok en weten wat ze willen. Bovendien heeft Philips voor zijn leeftijd al heel wat werkervaring opgedaan in andere restaurants.

Het uit 1903 daterende Rijksmonument achter het karakteristieke, ijzeren hek is sinds 2008 in gebruik voor horeca. In de voorbije acht jaar was er regelmatig een wisseling van de wacht. Van de ‘schenkerij’ die de afgelopen anderhalf jaar in het pand zat heeft het tweetal doelbewust weer een restaurant gemaakt, aldus Kruijer: ,,Het is zonde niet alle ruimten de hele dag te gebruiken.” Ze beginnen met zestien tafeltjes. Als het naar wens gaat, komt daar dit voorjaar een heringericht terras bij. De nieuwe uitbaters mikken niet alleen op de talloze fietsers en bootjesmensen die Dieverbrug aandoen. Dan zouden ze ’s winters niet veel om handen hebben. De menukaart? ,,We hebben gekozen voor het iets hogere segment’’, vertelt Philips. ,,En voor iets anders dan anderen in de omgeving aanbieden.” Ze komen zelf uit deze contreien, wonen in Uffelte en denken te weten waar ze de gemiddelde eter uit deze streek blij mee kunnen maken.

Alles mee

Twee jonge, enthousiaste uitbaters. Een prachtig pand, een unieke plek. Restaurant De Sluiswachter heeft alles mee – op de bereikbaarheid na misschien. Niet iedereen vindt even gemakkelijk de toegangsweg, die verstopt zit achter Chinees restaurant Hui Mao. De nieuwkomers willen daarom de provincie en de gemeente polsen over een tweede entree, vanaf de kant van de Rijksweg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.