Energiewacht helemaal van Essent

Energiebedrijf Essent wordt volledig eigenaar van de Energiewacht in Assen. Het bezat al 50 procent van de aandelen, maar neemt nu ook de andere helft over.

Energiebedrijf Essent wordt volledig eigenaar van de Energiewacht in Assen. Het bezat al 50 procent van de aandelen, maar neemt nu ook de andere helft over.

Reden voor de overname is volgens woordvoerder Ronald Sutmuller dat Essent wil dat de Energiewacht zijn dienstverlening verbreedt en dat graag aanstuurt. ,,Denk aan het plaatsen van zonnepanelen of isolatiewerk. Zaken die met het wooncomfort te maken hebben.''

Energiewacht legde zich in het verleden overwegend toe op het onderhoud van verwarmings- en warmwatertoestelen. Het bedrijf werd in 1992 opgericht als serviceorganisatie van het Elektriciteitsbedrijf voor Groningen en Drenthe (EGD), dat door verschillende fusies in 1999 opging in Essent.

Uitbreiding
De Energiewacht was altijd gedeeltelijk in eigendom van andere installatiebedrijven. Sinds 2012 waren dat er 145 die waren verenigd in Energiewacht Beheer. Dat heeft nu al zijn aandelen aan Essent overgedaan. Alle aandeelhouders hebben volgens Sutmuller ingestemd met de transactie.

De Energiewacht richt zich al geruime tijd niet meer alleen op Groningen en Drenthe. De energiewacht breidde sinds 2006 zijn activiteiten uit naar andere delen van het land, onder meer door overname van bestaande bedrijven. Het heeft ook franchisenemers.

Daardoor heeft de Energiewacht nu dekking in het hele land. De Energiewacht telt meer dan 400 medewerkers. Het bedrijf heeft 400.000 onderhoudscontracten met particulieren en de klein-zakelijke markt.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.