Ergernis over actie van Tichelaar

,,Een artiest mag de show stelen in het theater, maar niet de Commissaris van de Koning.’’ Zo reageert LEF! op de opmerking van CdK Jaques Tichelaar, zaterdagavond bij de opening van het nieuwe Atlas Theater.

De CdK beloofde daar dat de provincie er voor gaat zorgen dat alle kinderen alsnog naar het theater kunnen. Hij reageerde daarmee op een actie van de gemeente Emmen en de brede school voor een gratis theaterkaartje voor basisscholieren en een van hun ouders. Er kwam zo veel respons op dat internet en telefooncentrale van het theater de aanvragen niet aan konden.

Plan

Nu blijkt dat de provincie daar niet alleen voor gaat zorgen en dat het niet de bedoeling is dat de 9000 basisscholieren zelf gaan kiezen naar welke voorstelling ze gaan. Het idee kwam uit de koker van Tichelaar en gedeputeerde Cees Bijl, maar is vooraf met wethouder Bouke Durk Wilms besproken. Alle drie heren hebben nog geen idee hoeveel geld de kaartjesactie gaat kosten, omdat het plan na de herfstvakantie verder wordt uitgewerkt. Maar alle kinderen met een van hun ouders op pad sturen betekent een onkostenpost van zo’n 360.000 euro en dat lijkt veel te veel van het goede. Wilms heeft in deze krant al laten weten dat daar eigenlijk geen sprake van kan zijn. Hij ziet meer in een projectmatig iets, op de manier zoals ook leerlingen van middelbare scholen bij kunst worden betrokken.

Vragen

Jenneke Ensink gaat donderdag namens LEF! vragen stellen in de raad. Ze vindt dat het spontane idee van de commissaris van de koning ,,door alle mitsen en maren” inmiddels veel van zijn glans heeft verloren. LEF! vindt dat de belofte van Tichelaar ,,net als de brief over de gratis kaartjes die de kinderen eerder op school kregen” een andere indruk wekt dan wat ze nu van wethouder Wilms uit Dagblad van het Noorden verneemt. Verder wil de fractie van het college weten of belofte geen schuld maakt en wanneer de schoolkinderen een oplossing kunnen verwachten.

LEF! is ook hogelijk verbaasd dat Wilms niets wist van de kaartjesactie. ,,Hoe gaat u zorgen voor een betere afstemming in het hele gemeentehuis en in het college?’’ vraagt het.

CdK Jacques Tichelaar was niet bereikbaar voor een reactie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.