Ernstige betalingsproblemen zwembad Valthermond

Er dreigen ernstige betalingsproblemen voor zwembad de Zwaoi in Valthermond. Dit naar aanleiding van de schade die op 19 mei ontstond aan de elektrische apparatuur. De reparatie vergde sindsdien 40.000 euro, maar de verzekeringsmaatschappij van Enexis heeft tot nu toe geen cent uitgekeerd.

Ook de gemeente Borger-Odoorn blijkt tot nu toe niet in staat het zwembad, dat grotendeels wordt gerund door vrijwilligers, de helpende hand toe te steken. Het zwembadbestuur verzocht om een overbruggingskrediet. De nota’s lopen intussen namelijk hoog op.

Voorzitter Annemiek de Groot van de Zwaoi is teleurgesteld in het uitblijven van een overbruggingskrediet door de gemeente.

,,We teren nu op de coulantie van enkele bedrijven om niet met aanmaningen en deurwaarders te dreigen. Dat moet niet. We hebben sinds vorig jaar al in een nieuwe begroting duidelijk gemaakt aan de gemeente dat onze financiële reserves niet toereikend zijn om een crisis als deze op te kunnen vangen. Dat blijkt nu maar weer.”

Oorzaak van de schade is, aldus het zwembadbestuur, volledig te herleiden ,,naar een losse fasedraad in een verdeelkastje van netbeheerder Enexis.’’

Vanwege de hoogte van de schade schakelde Enexis haar verzekeringsmaatschappij in. Daar ligt de zaak nu ter verdere behandeling.

Foto: Archief DvhN/Jaspar Moulijn

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.