Eten voor het Vergeten Kind bij FC Emmen

EMMEN Om geld in te zamelen voor de kinderen van opvangtehuis Het Kopland gaat FC Emmen vrijdag in het stadion eten. En spullen veilen.

De club hoopt daarmee in totaal tussen de 10.000 en 12.500 euro binnen te halen voor Het Vergeten Kind, zegt manager commerciële zaken Henk Eising. En dat lijkt al bij voorbaat gelukt, want de belangstelling voor het sponsordiner is overweldigend. Sponsors konden voor 1000 euro een tafel bestellen, waar ze met zeven mensen kunnen eten. Voor nog wat meer geld is er een grotere tafel, waar voormalig sportverslaggever Evert ten Napel en acteur Johnny der Mol (als ambassadeur van Het Vergeten Kind) aanschuiven.

Ten Napel is samen met Roelof Luinge scheidsrechter tijdens de ‘ínterland’ tussen oud-voetballers van Groningen en die van Drenthe. Die wedstrijd begint om 16.00 uur in de JenS Vesting. Onder meer Michel van Oostrum, Alfons Arts en Joseph Oosting (bij Drenthe) en Martin Drent, Hugo Alves en Gerard Wiekens bij Groningen doen mee.

Tijdens het sponsordiner is er een veiling. Onder meer het shirt dat Bas Dost van Vfl Wolfsburg vorige week tegen Werder Bremen droeg gaat er in de verkoop. Ook de wedstrijdbal van de tweeprovinciënwedstrijd en het shirt van Michel van Oostrum worden geveild. Johnny de Mol biedt twee tickets voor de talentenjacht Holland’s Got Talent aan.

In Nederland worden 38.000 jongeren als Vergeten Kind beschouwd. Het Kopland biedt jaarlijks 108 van hen een opvangplek. Het gaat om kinderen die mishandeld of misbruikt zijn en meestal met hun moeder - en een enkele keer met hun vader - onderdak krijgen. Het centrum in de wijk Bargeres is aan een opfrisbeurt toe, zegt Eising.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.