EuroParcs uit Apeldoorn neemt Landclub Ruinen over: 'We willen een einde maken aan slepende campingvete'

Jurian Brekelmans van camping Landclub Ruinen. Ron de Vos

Landclub Ruinen komt in handen van de EuroParcs Group uit Apeldoorn. Het bedrijf stelt zich onder andere als doel om een einde te maken aan de slepende ‘campingvete’ met een buurtstel en de gemeente De Wolden, die al vier jaar duurt.

De EuroParcs Group, eigenaar van 43 recreatieparken in binnen- en buitenland, neemt de camping over van Jurian Brekelmans en zijn partner. Het bedrijf bezit onder meer een recreatiepark in IJhorst.

De overname van Landclub Ruinen komt allerminst op een rustig moment. De camping is de afgelopen vier jaar betrokken geraakt bij een langslepende vete met de buren en gemeente De Wolden. Tot twee keer toe eindigde een meningsverschil bij de Raad van State.

Er is nog steeds onenigheid over onder andere een verharding in een groenstrook en het plaatsen van safaritenten en andere accommodaties. In februari kreeg gemeente De Wolden nog een dwangsom van de Raad van State, omdat zij een handhavingsverzoek niet tijdig zou hebben behandeld.

Landclub opwaarderen tot luxe resort

EuroParcs wil de Landclub opwaarderen tot luxe resort. Hoe dat moet gebeuren, is nog onduidelijk. Dat zou volgens het bedrijf kunnen met vakantiewoningen of met de reeds geplaatste safaritenten. EuroParcs wil voor de nieuwe plannen de tijd nemen. De camping wordt daarom dit recreatieseizoen nog niet aangepast. „We willen ook de tijd nemen om met de gemeente, omwonenden en andere belanghebbenden te overleggen”, zegt de nieuwe directeur Wim Vos.

De verkoop van het park heeft volgens Brekelmans niets te maken met de slepende procedures. In een reactie laat hij weten dat hij wat anders wil gaan doen, al weet hij nog niet wat. Eerder lieten de twee buurtbewoners tegenover deze krant weten dat nieuwe juridische stappen niet worden uitgesloten. Of dat nu van de baan is, is niet duidelijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe