Europaweg krijgt nieuw asfalt: weg naar Duitse grens tijdelijk dicht

De provincie Drenthe begint op maandag 9 juli met werkzaamheden aan de N863, beter bekend als de Europaweg, tussen Nieuw-Schoonebeek en de Duitse grens.

De weg wordt opnieuw geasfalteerd en er worden negen betonnen duikers onder de weg aangebracht om de afwatering te verbeteren.

Europaweg wordt enkele weken deels afgesloten

Door de werkzaamheden is de weg van 9 juli tot en met vrijdag 3 augustus en van maandag 27 augustus tot en met vrijdag 5 oktober deels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De lijnbussen van Qbuzz rijden tijdelijk een aangepaste route. Voor aanwonenden van de Europaweg blijft het altijd mogelijk hun woning te bereiken. Fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

Ook werkzaamheden in Duitsland

Overigens beperken de werkzaamheden zich niet tot het Nederlandse deel van de N863. Direct over de grens bij Twist in Duitsland wordt in dezelfde periode - van 9 juli tot 21 september - gewerkt aan het verlengde van de N863 (Alt-Rühlertwist). Voor het verkeer van en naar Duitsland geldt dezelfde omleidingsroute als voor het verkeer tussen Nieuw-Schoonebeek en de grens.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.