Ewout Klok weer voorzitter BETA

HOOGEVEEN Ewout Klok is vandaag benoemd tot voorzitter van de BETA, de grootste belangenvereniging van zelfstandige tankstationhouders in Nederland. Het is de tweede keer dat hij het voorzitterschap bekleedt. Klok maakte van 1998 tot 2012 ook deel uit van het BETA-bestuur. Eerst als lid en de laatste zeven jaar als voorzitter.

Klok, die zelf een tankstation in Hoogeveen runt, maakte van 1998 tot 2012 ook deel uit van het BETA-bestuur. Eerst als lid en de laatste zeven jaar als voorzitter. Hij maakte zich toen onder meer sterk voor de verkoop van alcohol in de tankshop en de aanpak van benzinedieven. Ook voerde Klok actie tegen de hoge accijnzen en de steeds kleinere marges op tabak en brandstoffen.

Vorig jaar trad hij opnieuw toe tot het BETA-bestuur. Klok was daarvoor jaren politiek actief geweest. Eerst in de Hoogeveense gemeenteraad voor de VVD en vanaf 2010 gedurende vijf jaar als voorzitter van de VVD in Drenthe. Ewout Klok beschikt mede door deze functies over een uitgebreid netwerk. Deze contacten en zijn ervaring en gedrevenheid maken Klok volgens de BETA tot de juiste man op de juiste plek.

,,Ik ben trots op mijn benoeming’’, zegt Klok in een eerste reactie. ,,Ik wil dat vertrouwen graag omzetten in een verdere verbetering van de positie van tankstations. Er is nog genoeg werk aan de winkel, als het gaat om het aanbod in de shops, de beveiliging van tankstations en de verdere ontwikkeling van duurzame brandstoffen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.