Ex-bedrijfsleider Beefeater in Assen vrijgesproken van ontucht met cafémedewerker (19)

Een voormalige bedrijfsleider van Café van The Beefeater in Assen is vrijgesproken van het plegen van ontuchtige handelingen bij een toen 19-jarige mannelijke medewerker van de kroeg.

De 39-jarige man uit Winschoten is na het vermeende incident begin januari 2016 bij de inmiddels gesloten café aan De Brink in Assen ontslagen. De verdachte was de bewuste avond en nacht samen met het slachtoffer en een collega in het café. Klanten waren er niet. De drie hebben flink gedronken.

Over kruis gewreven

Voor de jongen was het de eerste werkdag. Hij heeft later verklaard dat zijn bedrijfsleider niet wilde dat hij naar huis ging. De collega was toen al vertrokken. De jonge cafémedewerker heeft tegen de politie gezegd dat zijn baas aan zijn shirt zat en ook over zijn kruis heeft gewreven. ,,Ik heb zijn hand meteen weggeslagen. Hij probeerde me naar zich toe te krijgen. Hij betastte mij. Ik wil je, zei hij. ,,Ik kon geen kant op. Ik heb hem hard weggeduwd.”

App naar moeder

De verdachte heeft alles ontkend. Er waren ook geen getuigen. De rechtbank vindt dat er onvoldoende steunbewijs is voor de verklaringen van de jongen. Hij stuurde de bewuste nacht een appbericht aan zijn moeder en belde 112. De rechtbank vindt dat de informatie in het bericht en het 112-gesprek niet zo duidelijk zijn dat ze als steunbewijs kunnen dienen. De officier van justitie dacht daar twee weken geleden anders over en eiste een werkstraf van tachtig uur en twee weken voorwaardelijke celstraf tegen de verdachte. De rechtbank kwam donderdag tot een ander oordeel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.