Ex-kankerpatiënt Jesse (14) krijgt 1200 mobieltjes uit Norg

Jesse Mulder (14) uit Oldebroek haalt donderdagavond het 30.000ste oude mobieltje binnen voor stichting De Opkikker.

Hij krijgt het mobiele telefoontje van de organisatie van de Feestvierdaagse Norg.

Jesse is zelf ex-kankerpatiënt en is in 2011 begonnen met het inzamelen van oude mobieltjes om kinderen met een ernstige ziekte een leuke dag te bezorgen. Dat is het doel van stichting De Opkikker en daar gaat de opbrengst van zijn actie dan ook heen. Elk mobieltje is twee euro waard door de waardevolle metalen in elke mobiele telefoon.

Hart van Nederland

De organisatie van de Norger feestvierdaagse had Jesse op Hart van Nederland zien uitleggen waar hij mee bezig was en toen er nagedacht moest worden over een goed doel voor de opbrengst van het rodedraadspel viel de keus op Jesse. Het team dat de meeste oude mobieltjes zou verzamelen zou flink veel punten krijgen in de traditionele vierkamp en daar is volgens mede-organisator Geert Louters serieus werk van gemaakt. In anderhalve maand tijd zijn er bijna 1200 mobieltjes ingezameld voor het spel en dus voor Jesse. „Een van de teams - De Suffers en de Bluffers - kwam echt met een kruiwagen vol. Die hadden 329 mobieltjes bij elkaar gehaald. Overal aangebeld, dozen bij telefoonwinkels, bij bedrijven gevraagd, ze hebben van alles gedaan”, meldt Louters.

Mobieltjes als sjoelschijven

Om er ook nog een spelelement aan toe te voegen is een enorme sjoelbak gefabriceerd. De mobieltjes fungeerden als sjoelschijven. „Dat team met die kruiwagen werd uiteindelijk niet de winnaar, want sjoelen konden ze wat minder. Het hing er ook wel van af wat voor soort, want niet elk mobieltje is geschikt hebben we gezien. Die met een antenne bleven voor de poortjes steken. De klaptelefoon voldeed het beste, die ligt lekker in de hand.”

Een delegatie uit Norg reist donderdagavond af naar Oldebroek om de buit te overhandigen aan Jesse. „Hij zal er wel blij mee zijn,” denkt ook Louters. „Hij wilde de 30.000 halen en dat heeft hij nu bereikt.”

Op zijn Facebookpagina laat Jesse al weten reuze benieuwd te zijn naar de actie in Norg. Als stand meldt hij 29.206.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.