Ex-penningmeester van ouderraad basisschool Nieuw-Amsterdam verhoord

De politie heeft woensdag de voormalige penningmeester van de ouderraad van basisschool De Bascule in Nieuw-Amsterdam aangehouden.

De 44-jarige inwoner van Nieuw-Amsterdam wordt verdacht van valsheid in geschrifte en het verduisteren van geld. De ouderraad van de openbare basisschool aan de Sportlaan deed in maart dit jaar aangifte bij de politie. Kort daarvoor was de man al door de ouderraad op non-actief gesteld.

Hoogte van bedrag

De afgelopen maanden deed de politie onderzoek naar de zaak. ,,De uitkomsten daarvan gaven aanleiding om de man als verdachte aan te houden’’, zegt een woordvoerder van de politie. Omdat het onderzoek nog loopt, doet de politie geen uitlatingen over de hoogte van het bedrag dat zou zijn ontvreemd.

De kas van de ouderraad wordt gevuld met vrijwillige bijdragen van ouders en met de opbrengst van het ingezamelde oud papier. Met dit geld worden bijzondere activiteiten op school betaald. Opmerkelijk is dat de ouderraad van De Bascule in 2010 ook al eens op onregelmatigheden stuitte. ,,De penningmeester van de ouderraad uit die periode is veroordeeld en is nog altijd bezig met terugbetalen’’, zegt schooldirecteur Henny van den Berg.

Geld terug

Mocht de nu op een zijspoor gezette penningmeester worden veroordeeld, dan zal ook tegen hem een procedure in gang worden gezet om het verdwenen geld terug te krijgen. De ouderraad heeft inmiddels een bureau in de arm genomen voor een externe controle van de boekhouding. De Bascule is met 414 leerlingen de grootste school van Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.