Ex-politieagent verdacht van seksueel misbruik kleindochter

Eén jaar gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Dat eiste de officier van justitie dinsdag tegen een 65-jarige man uit Roden voor het seksueel misbruiken van zijn kleindochter.

Dat gebeurde in het voorjaar van 2014 toen het meisje 6 jaar was. De man, die tot drie jaar terug bij de politie werkte, heeft het bekend. De aanklaagster eiste ook dat de man zich laat behandelen.

Ravotten

In juni 2014 belde de moeder van het kind de politie nadat het meisje haar had verteld dat ze aan opa’s plasser moest zitten. Tijdens een verhoor bij de zedenpolitie zei het meisje dat dat zo’n tien keer was gebeurd.

De man werd in november 2014 aangehouden. Het begon met ravotten, verklaarde hij. Toen zijn kleindochter had gevraagd of ze opa’s geslachtsdeel mocht zien, had hij dat eerst geweigerd. Uiteindelijk ging hij overstag. ,,Ik was een pleaser”, legde de man uit.

Foto’s

Behalve dat hij zich door zijn kleindochter liet aanraken, liet hij haar ook foto’s van zijn blote penis zien. Op vragen van de rechtbank bekende de man dat het misbruik waarschijnlijk niet was gestopt als het niet was uitgekomen. Het gebeurde altijd bij opa en oma thuis. De verdachte zei tegen zijn kleindochter dat het hun ‘geheimpje’ was.

,,Ik voel me volledig verantwoordelijk voor wat ik heb gedaan”, zei de Rodenaar. Ook zei hij dat hem later pas duidelijk werd dat hij veel te ver gegaan is. Toch viel het de rechters en de officier van justitie op dat de man geen emotie toonde. ,,Het lijkt alsof hier iemand van steen zit, die alles tot in de puntjes heeft voorbereid”, aldus de officier.

Politie

Dat de man veertig jaar politieagent is geweest stuitte op veel onbegrip. ,,Juist u, met uw geschiedenis, moet zich als geen ander hebben gerealiseerd hoe fout dit is?”, aldus de aanklaagster.

Ook bleek tijdens de zaak dat de Rodenaar als agent meerdere keren is overgeplaatst en uiteindelijk ook met vervroegd pensioen is gestuurd na ‘meerdere incidenten met vrouwelijke collega’s’, zoals een van de rechters het samenvatte.

Gefixeerd

Uit psychisch onderzoek blijkt dat de man een persoonlijkheidsstoornis heeft. Volgens de psycholoog was hij gefixeerd op zijn op zijn eigen geslachtsdeel.

Inmiddels is de man gescheiden en heeft hij met twee van zijn drie kinderen geen contact meer. ,,Hoe kon u dit doen, met uw achtergrond? Ik keek tegen u op als politieagent. Ik heb u mijn dierbaarste bezit toevertrouwd”, vertelde de moeder van het slachtoffer in een slachtofferverklaring. Ze wil 6000 euro schadevergoeding, voor haar getraumatiseerde dochter.

Uitspraak: 6 december.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.