Excuses voor theaterkaartjesactie in Emmen

Niet alleen de directeur van het nieuwe Atlas Theater, ook de fractie van LEF! vindt dat de gemeente Emmen op zoek moet naar een oplossing voor de vele mensen die achter het net visten bij de gratis-kaartjesactie van de brede school.

Jenneke Ensink van LEF! gaat er donderdag vragen over stellen in de raadscommissie. In Emmen is veel commotie ontstaan over een actie van de gemeente en de brede school om kinderen samen met een van hun ouders gratis naar een voorstelling in het nieuw Atlas Theater te laten gaan.

Omdat de scholen op de flyer van de actie op verschillende momenten uitdeelden, waren veel mensen er te laat bij. Sommigen kregen de flyer zelfs pas maandagmiddag in handen, ruim na aanvang van de bestelperiode. Overigens was het tijdstip waarop de verkoop begon ook niet gecommuniceerd. Ouders die in het weekend bestelden kregen later een mail dat ze dat opnieuw moesten doen, vanaf maandagmiddag twaalf uur, ,,om iedereen dezelfde kansen te geven”.

Vastgelopen telefooncentrale

Van dat laatste bleek absoluut geen sprake. Zowel de website als de telefooncentrale van het Atlas Theater liepen al snel na twaalf uur helemaal vast. Op de website bestellen was een hele opgave, erover klagen bij het theater ook. Volgens Atlas-directeur Jan Geert Vierkant zaten er op een gegeven moment zes medewerkers aan de telefoons, maar nog kregen veel bellers een bandje te horen.

LEF! wil weten wie de regie heeft gevoerd over de flyer-actie en vooral de wijze waarop deze folders werd uitgedeeld. Ook vraagt het zich af met hoeveel kinderen rekening is gehouden. Alle achtduizend basisschoolkinderen in Emmen zijn uitgenodigd voor een actie, waarvoor de gemeente 18.000 euro beschikbaar had.

Woordvoerder Anita Klingenberg geeft toe dat ,,een in aanleg leuk idee niet goed is uitgevoerd. We hebben het succes van de gratis kaartjes onderschat en bieden daarvoor onze excuses aan.’’ Volgens Klingenberg zijn er 850 kinderen uiteindelijk samen met één ouder van een kaartje voorzien. ,,Er wordt samen met het Atlas Theater gekeken naar een oplossing om nog wat extra kaarten te verloten, maar sowieso geldt: we kunnen niet iedereen een vrijkaart aanbieden. Dat hadden we duidelijker in de brief moeten vermelden.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.