Exploitant geeft strijd om TT Hall Assen op

De deurwaarder hoeft er woensdag niet aan te pas te komen om de TT Hall in Assen te ontruimen. Exploitant Gerard Stamsnijder geeft de strijd op, de overdracht gaat in goed overleg.

Stamsnijder deed dinsdag nog een uiterste poging om de door de rechtbank opgelegde ontruiming ongedaan te maken. Hij probeerde in korte geding de rechtbank op andere gedachten te brengen, maar haalde bakzeil. De rechter handhaafde de eerdere uitspraak dat Stamsnijder de TT Hall moet verlaten.

Dubbel pijn

,,We moeten er uit’’, reageert Stamsnijder. ,,Heel vervelend. Het doet dubbel pijn omdat ik niet alleen exploitant maar ook organisator van evenementen ben. Ik ben er niet heel positief over dat ik die nu nog in de TT Hall kan organiseren.’’ De exploitant wil de zaak nu wel in goede orde overdragen. ,,We gaan niet alles doorknippen, maar de toko netjes achterlaten.’’ Stamsnijder heeft nog steeds de intentie om de hal zelf te kopen. ,,Over drie tot vijf weken hoor je daar meer van.''

Eigenlijk had de ontruiming vorige week woensdag, de uiterste termijn die de exploitant van de rechter had gekregen, al moeten gebeuren. Stamsnijder ondernam echter geen actie en zei dat ook niet van plan te zijn omdat dat niet de juiste interpretatie van het vonnis zou zijn. Die argumenten sneden dinsdag geen hout, vond de rechter.

Huurachterstand 1,8 miljoen euro

Libéma, een van de grootste vrijetijdsondernemingen in Nederland, had ontruiming door de exploitant geëist omdat die een huurachterstand van 1,8 miljoen euro zou hebben. Stamsnijder bestrijdt dit en zegt dat hij zelf de TT Hall over wil nemen. De rechter vond de argumenten niet overtuigend. Libéma heeft haast met de ontruiming omdat financier ABN Amro dreigde het beurscomplex te verkopen.

Libéma wil graag zelf de exploitatie van de TT Hall op zich nemen. Het bedrijf is voor de helft eigenaar van de hal, de andere helft is van de bank. Libéma heeft inmiddels een bod gedaan om de exploitatie op zich te nemen maar uiteindelijk beslist ABN Amro hier over.

De in de TT Hall geplande evenementen voor de komende tijd gaan gewoon door, verzekert woordvoerder Lisette Kars van Libéma.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.