Extra geld om rechtbank Assen tot 2020 open te houden

De rechtbank in Assen blijft in ieder geval tot 2020 bestaan. In de dinsdag gepresenteerde miljoenennota is definitief extra geld beschikbaar gesteld voor de Rechtspraak.

,,In 2017, 2018 en 2019 krijgt de Rechtspraak jaarlijks 35 miljoen euro extra”, zegt een woordvoerder van de raad voor de Rechtspraak. ,,Het staat niet zó expliciet in de miljoenennota, maar de belangrijkste conclusie is dat de sluiting van de rechtbanken, ook die in Assen, van de baan is.’’

Het geld is bestemd voor het op peil houden van de kwaliteit van rechtspraak en voor de financiering van digitalisering van procedures. Daarnaast komt er geld bij voor de kosten die de Rechtspraak moet maken vanwege nieuwe of veranderde wetten en regels.

De Rechtspraak besloot begin dit jaar dat aan de zaakspakketten (welk soort zaken worden er behandeld) van de verschillende locaties van de rechtbanken niet wordt getornd. Eerder riep de Tweede Kamer de minister op om geld beschikbaar te stellen om inkrimping van de zaakspakketten in Assen, Almelo, Alkmaar, Dordrecht, Zutphen, Maastricht en Lelystad te voorkomen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.