Extra geld voor theater Coevorden

Het Coevorder theater Hofpoort krijgt structureel meer geld van de gemeente. Met dat voorstel stappen burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad.

Directeur Saskia Eisen van het vijf jaar jonge theater Hofpoort luidde afgelopen voorjaar de noodklok in Dagblad van het Noorden. Volgens haar groeide het werk haar en de ruim 35 vrijwilligers van het theater boven het hoofd. Het theater brengt veel meer voorstellingen dan bij de opening in 2010 was bedacht. Jaarlijks worden er zo’n vijftig acts geboekt.

Eisen is de enige betaalde kracht en combineert in die hoedanigheid de functies van directeur, programmeur, communicatiemedewerker en ga zo maar door. Hofpoort vroeg onlangs dan ook om een extra subsidie van bijna 30.000 euro per jaar.

B en W nemen die noodkreet ter harte en willen dat bedrag uittrekken voor het theater. Die komt bovenop de ruim 79.100 euro die de gemeente nu al subsidieert. De gemeente roemt de brede programmering van Hofpoort en de vele samenwerkingen die het theater met scholen, bibliotheken en andere instellingen is aangegaan.

Volgens Eisen kan met het extra geld een administratieve kracht worden aangenomen. ,,Daarmee krijgen we net wat extra armslag, zodat er bijvoorbeeld extra tijd komt voor marketing en promotie.’’

De gemeenteraad buigt zich nog deze maand over het voorstel om extra geld voor Hofpoort uit te trekken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.