FC Emmen haalt ruim 22.000 euro op voor Het Vergeten Kind

Het benefietdiner en de veiling van FC Emmen in de JENS Vesting, vrijdag 29 april, heeft een recordopbrengst opgeleverd. Ruim 22.000 euro gaat naar Stichting Het Vergeten Kind.

De 22.000 euro is ruim boven de verwachtingen van manager commerciële zaken Henk Eising. Hij voorspelde voor het benefietdiner een opbrengst van 10.000 tot 12.500 euro.

Interland

De middag werd afgetrapt met een heuse interland tussen voormalig topspelers uit Drenthe en Groningen, onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge. De wedstrijd ging met 3-1 naar de Groningers.

Na de wedstrijd werd gegeten aan een van de te kopen tafels. Eregast was Johnny de Mol, die zich als ambassadeur en bestuurslid van de stichting inzet voor het welzijn van kinderen in opvanglocaties. Ook Evert ten Napel en Dick Lukkien schoven aan. Tussen het happen veilde de voetbalclub verschillende items, waaronder een wedstrijdshirt van Bas Dost.

Opbrengst

Uiteindelijk stopte de teller op 22.700 opgehaalde euro's. Het bedrag gaat naar de opvanglocatie in Emmen, voor moeders met kinderen. De locatie wordt volledig verbouwd en de kinderen krijgen een Tovertuin.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.