FC Emmen opent sportkledingbank

FC Emmen gaat vanaf vrijdag tot zaterdag 9 januari gebruikte sportkleding inzamelen. Al deze attributen gaat de club ter beschikking stellen aan kinderen wiens ouders moeite hebben om de eindjes financieel aan elkaar te knopen.

De clubleiding laat weten dat het niet alleen om voetbalkleding gaat. Alles is welkom: van gymnastiek tot hockey, van volleybal tot wielrennen. Shirts, broekjes, scheenbeschermers, tennisrackets, schoenen, et cetera.

Met al deze spullen uit de FC Emmen kledingbank kunnen deze kinderen gezond bewegen. Bovendien worden ze zo in staat gesteld om ook nieuwe sociale contacten aan te knopen.

Tijdens werkdagen en tijdens thuiswedstrijden (op 4 en 18 december) is de kledingbak geopend om kleding en attributen te doneren.

FC Emmen draagt de ingezamelde materialen op vrijdag 15 januari – voorafgaand aan het thuisduel tegen FC Oss – over aan de Kledingbank Emmen.

De V&D in Emmen vraagt in de periode 4 december-4 januari aan alle klanten of zij bereid zijn vijftig cent extra over hun aankopen te doneren. Met dat geld wil het warenhuis contributies of abonnementen kopen bij sportclubs of sportscholen.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.