FC Emmen vraagt sponsors om (deels) af te zien van de compensatieregeling vanwege het missen van wedstrijden door de coronacrisis. Het geld dat hierdoor niet hoeft te worden uitgekeerd, wil de club gebruiken om de selectie in de winter te versterken.

Het gaat sportief gezien slecht met de enige profvoetbalclub in Drenthe. FC Emmen heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen en staat stijf onderaan op de ranglijst. Om degradatie naar de eerste divisie te voorkomen, is het volgens de clubleiding nodig om deze winter een aantal gerichte versterkingen te halen. Spelers die direct inzetbaar zijn en kwaliteit toevoegen aan de selectie van trainer Dick Lukkien.

Spaarpotje met negen ton

FC Emmen beschikt door het financieel uitstekende seizoen 2018/2019 over een spaarpotje van circa 900.000 euro, zo valt in een maandag naar sponsors gestuurde brief te lezen. Dit geld is gereserveerd voor de corona compensatieregeling, die medio dit jaar met de sponsors is afgesloten. Het gaat om sponsors die business-seats hebben op de hoofdtribune en daar dit seizoen onvoldoende gebruik van kunnen maken.

Worden er minder dan twaalf thuisduels met publiek gespeeld, dan hebben deze sponsors recht op een vergoeding hiervoor. Afgesproken werd aanvankelijk dat 60 procent van de waarde gecompenseerd zou worden. ,,Maar we zouden dit geld natuurlijk veel liever inzetten om ons in januari op de transfermarkt te begeven, om ons ook dit seizoen te handhaven in de eredivisie’’, aldus de club.

‘Zet alles op alles om in de eredivisie te blijven’

FC Emmen wijst de sponsors erop dat zij moreel én contractueel recht hebben op compensatie. Maar tegelijkertijd krijgt de club van dezelfde sponsors steeds maar één opdracht mee: Zet alles op alles om in de eredivisie te blijven.

De club vraagt daarom de sponsors of zij genoegen willen nemen met 20 procent van de afgesproken compensatie of er helemaal van af te zien. Alle sponsoren die meedoen, worden vermeld in het speciaal uit te brengen boek, dat na afloop van de aankomende transferperiode zal worden uitgegeven onder alle sponsoren van FC Emmen.

Voorzitter Lubbers: Gelukkig zijn de eerste reacties positief

Voorzitter Ronald Lubbers benadrukt dat het geen verplichting is om af te zien van de compensatie of een deel daarvan. ,,De sponsors moeten dit helemaal zelf beslissen. Gelukkig zijn de eerste reacties positief. Niemand in deze streek ziet graag dat FC Emmen degradeert. We spelen open kaart en laten zien hoe de situatie ervoor staat. Als we de sponsors niet hoeven te compenseren, kunnen we ons qua selectie goed versterken.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe