FIOD pakt Drentse exploitanten gokkasten op

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft woensdag drie verdachten uit de gemeente Coevorden en Emmen aangehouden in een onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket naar fraude met kansspelbelasting en het witwassen van inkomsten daaruit.

De verdachten zijn een 70-jarige man en een 73-jarige vrouw uit de gemeente Coevorden en hun 42-jarige zoon uit Emmen. De 70-jarige man en vrouw hebben een bedrijf in Duitsland dat gokkasten exploiteert. De gokkasten staan in horecagelegenheden in Nederland, waardoor zij ook in Nederland kansspelbelasting zouden moeten afdragen.

Het vermoeden is dat zij dit van 2013 tot op heden niet hebben gedaan. Hun zoon incasseert bij de opstellers van de gokkasten wel hun deel van de kansspelbelasting, maar dat geld wordt vermoedelijk anders besteed. Het gaat om ongeveer 400.000 euro.

De FIOD heeft beslag gelegd op circa honderd gokkasten in horecagelegenheden in het Oosten van het land. Ook doorzocht de opsporingsdienst een woning en een bedrijfspand in Emmen en in de gemeente Coevorden. De Duitse autoriteiten hebben het bedrijfspand in Duitsland doorzocht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.