FNV: 'Treant-bestuurder heeft slecht geheugen'

De vakbonden gaan hun leden bij de Treant Zorggroep bij elkaar roepen na het mislukte overleg woensdagochtend over de vraag of er een extern onderzoek moet komen.

Overleg vakbonden en Treant-ziekenhuizen loopt stuk
Lees verder

Volgens bestuurder Jean-Pierre van Beers heeft hij nooit beloofd dat er een extern onderzoek zou komen. Maar Harma Schrage van de FNV zegt dat hij dat wel degelijk heeft toegezegd.

,,Hij herinnert zich heel slecht wat hij zelf gezegd heeft’’, zegt Schrage. ,,In het vorige overleg met ons heeft hij duidelijk gesproken over een extern bureau dat de signalen van de werknemers zou onderzoeken. We hebben het nog gehad over de keuze van het bureau.’’

Verwarring

Na dat overleg van drie weken geleden was er al meteen verwarring. Van Beers zei na afloop alleen dat er eventueel een extern onderzoek zou komen als dat nodig zou zijn na een analyse van de meldingen van het personeel. De bonden reageerden verbaasd.

Die patstelling was er woensdagochtend meteen ook. Beide partijen beschuldigen de ander ervan het overleg te hebben afgebroken. ,,De bonden wilden niet verder praten toen wij zeiden dat er geen extern onderzoek komt’’, zegt Van Beers. Volgens Schrage pakten ze inderdaad hun spullen bij elkaar toen hij dat volhield. ,,Toen werd hij kwaad en riep: ‘En nu gaan jullie eruit!’’’

De vakbonden van FNV, CNV, FBZ en NU’91 overwegen verdere stappen zoals acties maar gaan daarover eerst met hun leden in overleg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.