Failliete manege Rosworld onder de hamer

De failliete manege Rosworld in Zeijen wordt donderdag aan het eind van de middag geveild.

Inzetfase

Het paardencomplex dat in 2015 failliet ging, wordt in twee fases geveild. De eerste ronde wordt de inzetfase genoemd. Potentiële kopers hebben dan een kwartier om te bieden. Er wordt gestart met een openingsbod. De veilingmeester bepaalt de hoogte van dat bedrag. In het geval van Rosworld is dat 270.000 euro.

Wanneer er in de laatste vijf minuten een bod wordt gedaan, wordt de sluitingstijd met vijf minuten verlengd. De inzetfase eindigt wanneer niemand binnen de afgesproken tijd een hoger bod plaatst. Het hoogste bod dat na de eerste ronde is geplaatst, wordt de inzetsom genoemd en is van belang tijdens de tweede fase.

Afslagfase

De tweede ronde wordt de afslagfase genoemd. Op de website zien de bieders het afmijnbedrag staan. Dat bedrag wordt bepaald door de veilingmeester en loopt in een paar minuten af naar nul. Degene die op de ‘mijnknop’ drukt, oftewel het object claimt, is de hoogste bieder. Het afmijnbedrag plus de inzetsom is het eindbod. Als er tijdens de afslag niet wordt gemijnd, wordt er gekeken naar wie de hoogste bieder is tijdens de inzetfase.

Gunning

Na de veiling heeft de verkoper vijf werkdagen de tijd om te bepalen of de hoogste bieder ook daadwerkelijk de koper wordt, ook wel de gunningsperiode genoemd.

De veiling begint om 15.30 uur en is te volgen op de website van BOG Auctions.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.