Conflict escaleert: fanatieke supporters stappen uit alle overleggen met FC Emmen

De laatste sfeeractie van de Brigata Fanatico tijdens het treffen met FC Groningen begin deze maand. Foto: Dijks Fotografie

De fanatieke supporters van de Brigata Fanatico hebben vrijdagochtend op Facebook aangekondigd uit alle overleggen met FC Emmen te stappen.

Aanleiding is het feit dat de penningmeester van de supportersgroep vrijdagochtend niet welkom was in het stadion van de eredivisieclub. Vrijdagmiddag gaan de partijen met elkaar rond de tafel om een uitweg uit het conflict te zoeken.

Stadionverbod voor gooien van een beker

Een van de leden van de Brigata Fanatico heeft een stadionverbod ontvangen voor het op het veld gooien van een beker tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen. Volgens de supportersgroepering bestaat er onduidelijkheid of deze persoon dit daadwerkelijk heeft gedaan. Bewakingsbeelden van de club zouden hierover duidelijkheid moeten verschaffen.

Om die videobeelden te bekijken, kwam de supporter vrijdagochtend - vergezeld door de penningmeester van de Brigata voor ondersteuning - naar het stadion. Maar eenmaal binnen werd het bestuurslid naar eigen zeggen verboden om aanwezig te zijn bij het bekijken van de camerabeelden.

Supporters kijken zwijgend naar FC Emmen - SC Heerenveen

Volgens de supportersgroep twijfelt de club aan de integriteit van de leden en doet dit pijn. Daardoor heeft de Brigata Fanatico nu besloten om uit alle overleggen met de eredivisieclub te stappen. Ook zullen de supporters stil zijn en geen sfeeracties houden tijdens het thuisduel tegen SC Heerenveen van zaterdag.

FC Emmen en de supportersgroep lagen eerder deze week al met elkaar in de clinch omdat de club niet mee wilde werken aan een geldinzamelactie rond het duel met SC Heerenveen voor toekomstige sfeeracties.

menu