Feestelijke afsluiting discotheek Afslag 30 in Beilen eindigt in massale vechtpartijen: 'Het leek wel oorlog'

Het moest een prachtig feest worden, de laatste avond en nacht, voordat discotheek Afslag 30 in Beilen ging sluiten. Door toedoen van vechtersbazen is dat totaal verpest.

Tot die conclusie komt de politierechter vrijdag tijdens de behandeling van de strafzaken tegen drie Beilenaars: een 22-jarige man en zijn 19-jarige vriendin en een 24-jarige man. ,,Het leek wel oorlog”, zei de rechter. Uit verklaringen van beveiligers en de eigenaar kwam volgens haar naar voren dat de 22-jarige Beilenaar samen met een 27-jarige plaatsgenoot voor veel onrust zorgde in de discotheek.

Karatetrap

Ze hadden het voorzien op andere bezoekers. Beveiligers gingen om de twee heen staan, maar volgens de verklaringen bleven ze vuistslagen en karatetrappen uitdelen. Buiten de discotheek rond sluitingstijd ontstonden er meerdere vechtpartijen. De zaak vrijdag draaide om het openlijk geweld dat tegen een 49-jarige man zou zijn gepleegd. Hij kwam zijn dochter ophalen.

Filmen vechtpartij

Volgens de politierechter ging hij samen met haar op zoek naar een vriendin die ook mee zou rijden. Het meisje vertelde ondertussen tegen haar vader dat zij was geslagen door een andere jonge vrouw, de 19-jarige verdachte uit Beilen. Dat zou zijn gebeurd, nadat de dochter een vechtpartij aan het filmen was. De dochter wees haar vader aan wie het was. Toen de 49-jarige haar aansprak, kreeg hij een grote mond. Hij heeft toen een klap uitgedeeld.

Vader aangevallen

De vader is daarop aangevallen door meerdere mensen, onder wie volgens de politierechter de Beilense en haar vriend. De man is geschopt en geslagen. Hij viel en bleek later zijn sleutelbeen te hebben gebroken. De vader is zijn auto ingevlucht en weggereden.

Werkstraffen

Een 22-jarige man uit Beilen is veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. Zijn vriendin (19) kreeg een werkstraf van 120 uur. Een 24-jarige Beilenaar is veroordeeld tot een een werkstraf van 150 uur voor het trappen en slaan tegen de auto van de vader. De 22-jarige en zijn vriendin zijn het totaal niet eens met de straf. De twee hebben direct aangegeven dat zij in hoger beroep gaan.

Een 27-jarige Beilenaar moet later nog voor de politierechter verschijnen voor zijn betrokkenheid bij het geweld tegen de vader. Die avond zou hij bovendien een bezoeker van Afslag 30 tegen het hoofd hebben geschopt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.