Fel verzet tegen woningbouw Prinsenlaan

Het plan van de gemeente Emmen om woningen te bouwen op het voormalige terrein van de Vrije School aan de Prinsenlaan stuit op fel verzet uit deze buurt.

Boze buurtbewoners hebben in deze omgeving zo’n driehonderd handtekeningen opgehaald van mensen die deze plannen niet zien zitten. Wordt er op dit perceel tegenover woonzorgcentrum Oostermarke gebouwd, dan betekent dit het einde van het daar gelegen sportveldje. ,,Er zal dan maar een klein speeltuintje overblijven, niet iets voor de oudere kinderen. En er is hier in de buurt al zo weinig speelruimte’’, zegt een van de buurtbewoonsters.

Speelterrein

De sloop van het voormalige pand van de Vrije School maakte in 2012 de weg vrij voor de aanleg van een sportveldje. Buurtkinderen voetbalden eerder vaak op het grasveld nabij de Hutkerk. De gemeente vond dit terrein, dat deels grenst aan de relatief drukke Kerkhoflaan en Veenkampenweg, daarvoor geen geschikte locatie. Ook was de gemeente bang dat de doeltjes, die er door een buurtbewoner waren neergezet, zouden kantelen.

Dat het voormalige perceel van de Vrije School een speelterrein werd, stemde de buurt zeer tevreden. Groot was dan ook de ergernis toen medio dit jaar duidelijk werd dat de gemeente een deel van het terrein wil gebruiken voor woningbouw. Het perceel leent zich volgens de gemeente prima voor de bouw van vier twee-onder-een-kapwoningen en twee vrijstaande huizen.

,,Waarom deze plek daarvoor opofferen? Er zijn in en bij het centrum van Emmen andere plekken voor nieuwbouw te vinden. Denk aan het terrein van De Muzeval en van de oude brandweerkazerne’’, aldus een buurtbewoonster. Na opmerkingen van raadslid Willem van Heusden (ChristenUnie) stelde wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) in september dit jaar dat er wel degelijk rekening wordt gehouden met kinderen in de buurt. ,,We bouwen het niet maximaal vol. En sporten kan ook op sportvelden in de omgeving’’, aldus de wethouder. Mocht Otter doelen op het terrein van het Esdal College, dan slaat de wethouder volgens buurtbewoners de plank mis. ,,Dat is geen officieel openbaar terrein en bovendien wordt dit veld ook door de school gebruikt.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.