Festival Music in the Woods gooit het roer om

Licht-klassieke muziek in de staatsbossen bij Odoorn, daar draait festival Music in the Woods om. Maar het festival, dat op 18 en 19 juni voor de vijftiende keer georganiseerd wordt, gooit het roer om. Te beginnen met een nieuwe naam: Grenzenloos Klassiek.

,,Na 15 jaar vinden wij het leuk om ook eens een jonger publiek te bereiken’’, vertelt Toltsje Scheringa. ,,Naast de vaste optredens van het Veenkoloniaal Symfonieorkest en het Haydn Jeugd Strijkorkest hebben we een breder randprogramma.’’

Goochelen

Kinderen kunnen onder andere de goochelacts bewonderen van Nederlands juniorkampioen Kylian van Luit en zijn zus Fabianne. Verder kunnen ze meedoen aan een speurtocht van Staatsbosbeheer.

Maar dan de naam. Na 15 jaar Music on the Woods gaat het festival verder als Grenzeloos Klassiek. Scheringa: ,,Dat komt voort uit dat je grenzeloos kan genieten van klassieke muziek. Maar we willen ook een internationaler programma samenstellen.’’ Dit jaar komt het koor van Heimatverein uit het Duitse Haren naar Odoorn.

Collecte

Bezoekers mogen zelf weten hoeveel entree ze betalen. Scheringa: ,,Toegang is gratis, maar we houden wel een collecte.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.