Fiets4Daagse Dag 2: Lokroep

Hij is jong, hij is man, hij is snel. Verslaggever Alwin Wubs voldoet in niets aan het profiel van de gemiddelde deelnemer aan de Drentse Fiets4Daagse. Tijdens de 51ste editie van het fietsfestijn is hij er elke dag bij en schetst zijn belevenissen in woord en beeld.

„Oei oei oei oei!”, klinkt het plotseling bij het laatste controlepunt van de mountainbikeroute in Hoogersmilde. Ik draai me verbaasd om. Uit het beboste pad verschijnt een man van in de dertig. Rood hoofd, badend in het zweet en een flinke glimlach op het gezicht. ,,Oei oei oei, daar zijn we hoor”, schreeuwt hij verheugd bij het zien van het rustpunt.

,,Dat gegil is z’n lokroep”, zegt de organisator lachend. De man fietst elk jaar mee, steevast met een groepje vrienden. ,,Ze trainen nu al voor de Fiets4Daagse van volgend jaar. Alleen tussendoor niet.” De jongens fietsen vooral op karakter. Met het vooruitzicht op frikadellen en bier aan het eind.

Mijn eigen lokgroep bestaat op dat moment vooral uit hijgen en puffen. Rustig fietsend van de omgeving genieten tijdens de Fiets4Daagse is er niet bij in Hoogersmilde. Na een paar uur trillen op de fiets in de snikhitte heb ik niet veel meer over.

,,Is het nog ver?”

,,Alleen de eindsprint nog. Van 10 kilometer.”

Toch maar weer het bos in. Hijgend en puffend trainen voor volgend jaar. Oei oei oei.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.