Fiets4Daagse: Jan Broertjes: 'Het was ideaal fietsweer vandaag'

De tweede dag van de Fiets4Daagse bestond uit een gezamenlijk ontbijt vervolgd door een zonnige dag. ,,Mensen finishten later dan normaal", vertelt Fiets4Daagse-voorzitter Jan Broertjes. ,,Ze zaten namelijk langer op het terras."

Het was vroeg uit de veren voor Broertjes. Hij was al voor acht uur in Dalen. Daar - en op alle andere startplekken in de provincie - was woensdag het gezamenlijke ontbijt. ,,Zo'n tienduizend man heeft vanochtend samen ontbeten", vertelt hij.

,,In Dalen kwamen ook de sponsoren, medewerkers van Recreatieschap Drenthe en collega-voorzitters om te ontbijten. De commissaris van de Koning Jetta Klijnsma was ook aanwezig, zij heeft ook iedereen welkom geheten bij het ontbijt."

Dwars door Duitsland

Na het ontbijt stapte Broertjes met Klijnsma en de rest van de groep zelf op de fiets om de route in Dalen te fietsen. Die route bracht hen door Duitsland via een stuk Deutsche Strüdel weer terug in Dalen.

Hij kijkt tevreden terug op de dag. ,,Het was ideaal fietsweer vandaag. Dat zag je ook terug in de dagfietsers, dat waren er 1300 extra vandaag. Dat zijn er veel." Broertjes is vooral benieuwd hoeveel dagfietsers er donderdag in Emmen zijn, waar dan de route door dierenpark Wildlands loopt.

Vermiste bordjes

Tot nu toe gaat er ook weinig mis. Alleen de bordjes in Emmen waren even vermist, die had iemand uit de grond getrokken. ,,Je vraagt je wel af wat de gein daarvan is, maar het gebeurt ieder jaar. Verder gaat de vierdaagse tot nu toe voorspoedig."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.