Fiets4Daagse: Jan Broertjes: 'Het was ideaal fietsweer vandaag'

De tweede dag van de Fiets4Daagse bestond uit een gezamenlijk ontbijt vervolgd door een zonnige dag. ,,Mensen finishten later dan normaal", vertelt Fiets4Daagse-voorzitter Jan Broertjes. ,,Ze zaten namelijk langer op het terras."

Het was vroeg uit de veren voor Broertjes. Hij was al voor acht uur in Dalen. Daar - en op alle andere startplekken in de provincie - was woensdag het gezamenlijke ontbijt. ,,Zo'n tienduizend man heeft vanochtend samen ontbeten", vertelt hij.

,,In Dalen kwamen ook de sponsoren, medewerkers van Recreatieschap Drenthe en collega-voorzitters om te ontbijten. De commissaris van de Koning Jetta Klijnsma was ook aanwezig, zij heeft ook iedereen welkom geheten bij het ontbijt."

Dwars door Duitsland

Na het ontbijt stapte Broertjes met Klijnsma en de rest van de groep zelf op de fiets om de route in Dalen te fietsen. Die route bracht hen door Duitsland via een stuk Deutsche Strüdel weer terug in Dalen.

Hij kijkt tevreden terug op de dag. ,,Het was ideaal fietsweer vandaag. Dat zag je ook terug in de dagfietsers, dat waren er 1300 extra vandaag. Dat zijn er veel." Broertjes is vooral benieuwd hoeveel dagfietsers er donderdag in Emmen zijn, waar dan de route door dierenpark Wildlands loopt.

Vermiste bordjes

Tot nu toe gaat er ook weinig mis. Alleen de bordjes in Emmen waren even vermist, die had iemand uit de grond getrokken. ,,Je vraagt je wel af wat de gein daarvan is, maar het gebeurt ieder jaar. Verder gaat de vierdaagse tot nu toe voorspoedig."

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.