Fiets4Daagse dag 4: Verslaafd

Verslaggever Alwin Wubs fietst mee met de 51ste editie van de Drentse Fiets4Daagse. Elke dag schetst hij zijn belevenissen in woord en beeld.

Ik ben verslaafd aan fietsen. Na vier dagen heb ik de smaak te pakken. De laatste rit, de honderd kilometer-sportroute, geeft de doorslag. Nu heb ik absoluut geen verstand van wielrennen, dus besluit ik advies in te winnen bij de fietsspecialist. Hij vertelt me over de fascinerende wereld van de gelletjes, pilletjes en poedertjes. Alles om zo snel mogelijk energie te krijgen. Ik loop de winkel uit met een collectie energizers waar de gemiddelde xtc-gebruiker jaloers op mag zijn.

En dan zit ik op de fiets. „Neem zo'n eerste gelletje al snel, dan kak je niet in”, was het advies. Dus daar gaat gelletje nummer één. Bananensmaak, walgelijk. Maar na een paar minuten schiet ik weer moeiteloos over de rustieke fietspaden. Wat later een supergeconcentreerde energiereep. Ik ben niet te stoppen.

Bij de eindsprint trek ik mijn speciale wapen, een klein flesje genaamd energy shot. „Om aan het eind nog even alles te geven.” Niet te zuipen, maar ik vlieg door het Drentse landschap. Voor mijn gevoel raak ik de grond niet eens meer. Ik weet het zeker, ik ben verslaafd aan fietsen.

Morgen weer, denk ik bij thuiskomst. Wel eerst even langs de dealer, ik bedoel fietsspecialist.

>
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.