Fietser zet Drenthe weer op nummer 1

Volgens de recreatieve fietsers verdient Drenthe een 8,4. De provincie heeft daarmee (opnieuw) het hoogste cijfer van Nederland gehaald. Gemiddeld scoorden de twaalf provincies een 7,9.

De cijfers komen voort uit een enquête van de ANWB, de Fietsersbond, de Nederlandse Toerfietsunie (NTFU) en de Stichting Landelijk Fietsplatform. Er deden 11.228 recreatieve fietsers aan mee, van wie er 746 Drenthe aandeden. Van deze groep kwam 36 procent van buiten de provincie.

Bijna de helft van de recreatieve fietsers vindt dat het comfort van de Drentse fietspaden nog wel wat beter kan. Ze stuitten op hobbels, boomwortels, gaten en kuilen. Verder zien ze graag meer bankjes en prullenbakken op de route en kan het onderhoud van de wegwijzers nog beter.

Uit de resultaten blijkt dat Nederland als geheel nog niet E-bike-proof is. Weinig routes zijn ingesteld op de snelheid en wendbaarheid van de electrische fiets. Ook klaagt deze groep over het bermonderhoud, het aantal oplaadpunten en het gedrag op het fietspad.

Zie verder www.anwb.nl/fanvanfietsen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.