Finales FC Emmen niet op groot scherm Raadhuisplein: ‘willen horeca niet in de wielen rijden’

De wedstrijden van FC Emmen tegen Sparta worden niet uitgezonden op het grote scherm bij het theater op het Raadhuisplein in Emmen.

,,We hebben daar wel eventjes aan gedacht, maar hebben besloten om het niet te doen. We willen de horecabedrijven waar deze wedstrijd te zien is niet in de wielen rijden’’, verklaart Anita Klingenberg, woordvoerster van de gemeente Emmen.

De Emmer CDA-fractie was enkele jaren geleden een fervent voorstander van een groot scherm op het Raadhuisplein. Dit zou onder meer gebruikt kunnen worden bij duels van het Nederlands voetbalelftal op een WK of EK. Het scherm kwam er, maar voetbalduels zijn er nog niet op te zien geweest.

In het Emmer centrum zenden onder meer café Pierrot en De Drie Paardjes beide wedstrijden van FC Emmen uit. ,,Wij doen dat binnen op groot scherm’’, vertelt Bert Cremers van Pierrot.

Bij De Drie Paardjes zijn de wedstrijden ook binnen te volgen. ,,Het is mooi dat we nu een keer de wedstrijden van Emmen kunnen uitzenden’’, zegt eigenaar Wim van Tellingen. ,,We hopen dat dit volgend seizoen elke week kan in de eredivisie.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.