Financieel plan WMD nog niet goedgekeurd door aandeelhouders

Assen De aandeelhouders van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) willen het financieringsplan voor volgend jaar niet zo maar goedkeuren. Dit alles hangt nog samen met de miljoenenstrop die WMD opliep bij projecten in Indonesië.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering vrijdagmiddag gaven de aandeelhouders aan men alleen ‘onder voorbehoud’ akkoord gaat met het plan.

Het waterleidingsbedrijf heeft namelijk nog steeds geen groen licht van accountant PricewaterhouseCoopers (PwC) gekregen voor de jaarverslagen van 2014 en 2015. Er was daarover enige frustratie merkbaar bij de aandeelhouders. Het stoort hen dat dit nog niet is geregeld. Dit alles heeft te maken met de miljoenenflop door projecten in Indonesië. Die bleken, na controle, veel minder waard dan in de boeken van 2013 stond. Dat werkt door in de jaarverslagen van 2014 en 2015. Het ging de aandeelhouders dan ook een stap te ver om het financiële jaarplan 2017 dan maar goed te keuren. Die gebaseerd zou zijn op nog niet goedgekeurde cijfers.

Directeur Peter Glasbeek van WMD hield de aandeelhouders voor dat PwC binnen enkele weken de jaarverslagen over 2014 en 2015 accordeert. Hij moest wel erkennen dat het ‘mogelijk zou kunnen zijn dat de financiële plannen voor 2017 aangepast zouden moeten worden’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.