Flats in Assen mogen ook afval scheiden

Als het aan het college van Assen ligt scheiden straks ook flatbewoners afval. Hiervoor moeten 37 extra ondergrondse containers komen.

De 37 nieuwe ondergrondse bakken zijn dan voor het zogenaamde PMD-afval: plastic, metaal en drankkartons. Nu is het scheiden van afval voor Assenaren die in hoogbouw wonen nog niet mogelijk.

Flats hebben nu vaak twee ondergrondse containers: allebei voor restafval. De nieuwe containers kosten gezamenlijk iets meer dan een miljoen euro. Daarom moet de raad beslissen of dit een goed plan is. Dat gebeurt volgende week tijdens de raadsvergadering. Mocht de raad instemmen, dan wordt het plan verder uitgewerkt. Nu is bijvoorbeeld nog niet bekend waar die PMD-containers moeten komen.

Assen bond begin dit jaar de strijd aan met restafval. Huishoudens hebben afvalbakken in talloze kleurtjes: oranje (plastic), blauw (papier), groen (tuin) en grijs (restafval). Door de grijze container vanaf mei minder vaak te legen (van twee keer per week naar een keer per maand) hoopt de gemeente dat mensen hun afval beter scheiden.

In de afval-app van de gemeente stond echter dat de grijze container nog maar eens in de vijf weken geleegd werd. Een foutje in de planning, zegt een woordvoerder van de gemeente. Dat foutje is inmiddels opgelost in de app en het goede ophaalschema staat nu weer online.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.