De twee te slopen flats aan de Meridiaan in Klazienaveen worden medio volgend jaar met de grond gelijkgemaakt. Dit hebben omwonenden te horen gekregen van verhuurder Lefier.

Het gaat om de eerste twee flats aan de kant van de Jumbo-supermarkt. De beide gebouwen tellen opgeteld 41 appartementen en tien garageboxen. Ze zijn 50 jaar oud, gehorig, matig geïsoleerd en niet voorzien van een lift. Het opknappen en verduurzamen van de flats kost volgens Lefier zoveel geld, dat het veel verstandiger is om te kiezen voor nieuwbouw.

loading

Alle huurders kregen een verhuiskostenvergoeding van ruim 6300 euro, plus voorrang bij toewijzing van een andere woning. Een flat is sinds juli dit jaar leeg, in de andere flat woont nog een enkeling. Lefier zegt er alles aan te doen om te voorkomen dat de panden niet voor de zomer van 2021 door onverlaten worden vernield.

Om de lege flat staan hekken en bij de bijna lege flat houdt de wijkbeheerder van Lefier een oogje in het zeil. ,,De kans is groot dat er ook nog cameratoezicht komt’’, zegt woordvoerster Lily Benjamin.

Zijn de oude flats gesloopt, dan komen er in het gebied drie complexen terug met 69 appartementen met twee- en drie kamers. Vlak daarbij, aan de Neptunusbaan, komt nog een rijtje met vijf eengezinswoningen. De bouw van de drie appartementencomplexen begint in 2022 en de oplevering staat gepland voor 2024.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe