Flessentrekker trok door Noorden en fleste bouwbedrijven

Het Openbaar Ministerie heeft een half jaar celstraf geëist tegen de 29-jarige Bram P. uit Emmen wegens flessentrekkerij.

De Emmenaar fleste de boel voor vele duizenden euro’s. Gedupeerden waren met name bouwbedrijven in onder meer Assen, Coevorden, Sneek, Stadskanaal, Groningen en Zwolle.

P. stapte bij bouwbedrijven binnen en deed zich voor als een medewerker van een aannemersbedrijf. Namen haalde hij vaak van busjes die hij op de weg zag rijden. Informatie over het bedrijf haalde hij vervolgens van het internet. Hij bestelde duur gereedschap en liet dat op rekening zetten. In goed vertrouwen kreeg hij de dure goederen mee.

In het begin plaatste hij het gestolen gereedschap op Marktplaats, later kwam hij in contact met een man die alles van hem kocht. P. ontkende dat hij ook op bestelling gereedschap ophaalde. Wie zijn vaste afnemer was, wilde hij niet zeggen. Wel zei hij dat de persoon in kwestie niet wist dat het om gestolen goed ging.

Bij sommige bedrijven ontstond argwaan en werd zijn kenteken genoteerd. In januari van dit jaar werd hij aangehouden met in zijn auto een grote hoeveelheid duur gereedschap.

Al snel bleek waar P. zich mee bezighield. Ook na een veroordeling door de politierechter ging hij door. Tegen de rechters: ,,Ik deed er alles voor om de koelkast maar gevuld te krijgen voor mijn gezin.’’ De man, van huis uit timmerman, kampt met forse schulden na jarenlang verslaafd te zijn geweest.

Uitspraak over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.