Het Fletcher-hotel aan de Van Schaikweg in Emmen wordt een zorgcomplex voor ouderen. De exploitatie van het hotel stopt op 3 januari en kort daarna begint de verbouwing van het pand.

Het gebouw, dat vroeger onderdak verschafte aan de hotel De Giraf en daarna aan Hampshire, kwam in 2018 in handen van de Emmer projectontwikkelaar Peter van Dijk. Hij is ook de man die op het plein bij dierenpark Wildlands voor Fletcher een gloednieuw hotel laat bouwen. De oplevering hiervan staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

Geen twee Fletcher-hotels in en bij Emmer centrum

Bij de ontwikkeling van dit plan was al duidelijk dat Fletcher in Emmen geen twee hotels wilde en dat er voor de vestiging aan de Van Schaikweg een andere bestemming gevonden moest worden. Van Dijk sprak over appartementen, maar voor welke doelgroep was niet helemaal duidelijk.

Inmiddels kan er wat dit betreft klare wijn worden geschonken. Het hotel wordt een zorgcomplex voor ouderen. ,,Met daarin veertig appartementen van zo’n 50 vierkante meter’’, zegt Van Dijk.

Er zal 24 uur per dag zorgpersoneel aanwezig zijn. De ontwikkelaar verwacht op zeer korte termijn de onderhandelingen met de betrokken zorginstelling af te kunnen ronden. De gemeente is nauw bij de plannen betrokken, maar moet daar nog wel formeel mee instemmen. Naar verwachting hakken burgemeester en wethouders tussen kerst en oud en nieuw de knoop door.

Ander deel van complex is al domein van Stadskerk Emmen

In het hotel aan de Van Schaikweg zitten nu nog 88 kamers. Verder bestaat het complex uit een sportgedeelte en meerdere zalen. Die zalen met enkele kantoorruimtes hebben de Vrije Baptisten overgenomen. Deze geloofsgemeenschap, die zich sinds kort Stadskerk Emmen noemt, gebruikte eerder voor haar kerkdiensten de kantine van het Hondsrug College. De Stadskerk brengt de oude boodschap van het evangelie op een moderne manier. De populatie is minder grijs dan die in de meeste andere kerken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe