Fly-In Gees wil dit jaar doorstart maken

Het oude bestuur (boven) geeft het stokje over aan de nieuwe groep (onder). Foto: Nathalie Euving

Even leek het erop dat in 2018 de vijfde editie de laatste was van de Fly-In Gees, maar nieuwe bestuursleden gaan voor een doorstart. Zij willen de zesde editie houden op zaterdag 5 september. De omvangrijke locatie is niet aan de Waterveensweg, maar deze keer aan de Hogewandsweg. Althans, als het aan het bestuur ligt, want de gemeente Coevorden moet nog akkoord gaan met de plannen voor het eendaagse evenement.

‘Te land, te Gees en in de lucht’ stond al vijf keer voor bijvoorbeeld micro light aircrafts (MLA’s), deltavliegers, oldtimers, landbouwmachines en heteluchtballonnen. Het was tijdens de voorgaande edities een komen en gaan van vliegtuigjes en het opstijgen van de maximaal vijf ballonnen moet na zes uur het slotstuk van de zesde editie worden.

Het vorige bestuur vond het na vijf keer Fly-In Gees mooi geweest en het had er dus even schijn van dat de Fly-In tot het verleden zou behoren. Dat leek Mark Euving (35) uit Gees geen goede ontwikkeling. Hij is de nieuwe voorzitter van de organiserende stichting. ,,Ik heb een aantal mensen gevraagd en gelukkig willen Rik Oosterveld, Richard Wolting en Wicher Nijland helpen. Verder is het mooi dat Femmy Stevens aanblijft als secretaris. Uiteraard een welkome aanvulling omdat alles nieuw is voor ons.”

Overdracht

De afzwaaiende bestuursleden Jaap Euving, Jan Oost, Hans Habers en Freek Dijkstra zijn blij met de overdracht. De grootte van het bestuur blijft met vijf leden voldoende, zo stelt Mark Euving. Penningmeester is Richard Wolting, terwijl Rik Oosterveld de publiciteit en sponsoring verzorgt. Wicher Nijland zorgt ervoor dat alles wat vliegt in orde komt en bekommert zich ook om de ballonnen. Euving zelf gaat zich richten op het rollende gedeelte: de tractoren, oldtimers en legervoertuigen.

De oud-bestuursleden blijven beschikbaar voor als er prangende vragen leven bij hun opvolgers, die gebruik willen maken van het draaiboek uit 2018. De start van de Fly-In moet om tien uur ‘s morgens het opstijgen of landen van een vliegtuigje worden. Euving verzekert dat er bij groen licht van de gemeente ook voor kinderen genoeg te doen is op 5 september. Verder denkt het gloednieuwe bestuur aan een wedstrijd autoband gooien. ,,De jongere jeugd zou kunnen deelnemen met een kruiwagenwiel.”

De entree voor de Fly-In te Gees is vastgesteld op 5 euro. Meer informatie voor vrijwilligers, deelnemers en bezoekers staat op de website www.flyingees.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe