Het is een kwestie die menig voorbijganger bezighoudt: komt het wel goed met de fly-over bij Erm die straks afslaand verkeer van de N34 naar de Rondweg moet leiden?

Nu de werkzaamheden steeds verder vorderen, is ook steeds beter te zien hoe de fly-over straks loopt. Voor de argeloze passant lijkt uit bepaalde ooghoeken het verkeer straks tegen de stroomkabels van de hoogspanningsmast aan te knallen.

Dat dacht in een onbewaakt ogenblik zelfs ook even de specialist van de provincie Drenthe. Schijn bedriegt in dit geval, want er blijkt meer dan genoeg ruimte voor weggebruikers om onder de kabels door te rijden, de Rondweg op. Uiteraard is alles ook keurig nagemeten. Er moet ook veel speling zijn. Voor de veiligheid moet de afstand tussen kabel en hoogste voertuig meerdere meters bedragen.

Opvallendste schakel

De fly-over is de opvallendste schakel in de ombouw tot knooppunt, waarbij de Rondweg (N391, Emmen-Ter Apel) rechtstreeks en ongelijkvloers wordt aangesloten op de N34. Verkeer vanuit Borger komt via de fly-over op de Rondweg, vanuit Holsloot is dat met een grote boog. De Ermerweg, die tot voor kort toegang gaf tot de N34, krijgt geen afslag meer naar de N34 maar is enkel bedoeld voor verkeer tussen Emmen (Noordbarge) en Erm. Eind dit jaar is het knooppunt klaar.

Even verderop is de verdubbeling van de N34 richting de Frieslandroute bijna gereed. Eind volgende maand wordt dit deel opgeleverd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe