Foliewand moet leegstand in Emmen verhullen

De ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad heeft een begin gemaakt met het beplakken van leegstaande winkelpanden met folie. Dat moet het aanzien van het Emmer centrum verbeteren.

Emmen kampt net als veel andere plaatsen in Drenthe met een aanzienlijke winkelleegstand. Hoewel er volgens centrummanager Marcel Meijer mondjesmaat weer nieuwe winkels bij komen, blijven de lege panden veel winkeliers een doorn in het oog.

Om die reden ging de ondernemersvereniging met onder meer pandeigenaren, winkeliers en de gemeente Emmen om tafel om een oplossing te vinden. Die is tijdelijk gevonden in een folie op de ramen, waarop een collage van verschillende plekken in Emmen is te zien, waaronder het nieuwe Raadhuisplein.

Het eerste pand dat in die folie is gehuld, is het al jaren leegstaande complex op de hoek van de Hoofdstraat en de Notaris Oostingstraat, waarin vroeger onder meer discotheek Topaz was gevestigd. ,,Er blijft wel nadrukkelijk op staan dat het pand te huur is. Er worden straks ook kijkgaten in de folie aangebracht’’, stelt Meijer.

De Emmer wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) gaat de opgefleurde gevel zaterdag om 14 uur onthullen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.