Fopke en Geert uit Eelde fietsen 600 kilometer door Drenthe en Groningen om geld op te halen voor WarChild

Foto: Eigen foto

Fopke Drijfholt en Geert Kamps uit Eelde gaan een loodzwaar weekend tegemoet. In twee dagen leggen de twee vrienden in totaal 600 kilometer af in Groningen en Drenthe, inclusief een bezoek aan de VAM-berg bij Wijster. Met hun actie willen ze geld ophalen voor de stichting War Child.

Ha Fopke, wat een actie! Hoe kwamen jullie op het idee?

„Geert en ik zijn allebei lid van wielervereniging Goal. Sinds de oprichting fietsen wij al voor de stichting War Child en doneren wij ook ons prijzengeld aan de stichting. Door het coronavirus zijn er al een jaar geen evenementen waar wij geld mee kunnen ophalen. Nu ook het trainingskamp van onze vereniging is afgelast, besloten we dit als alternatief te doen.”

600 kilometer is een enorme afstand. Is dat wel te doen?

„We gaan het zien! Mijn langste afstand op één dag is tot nu toe 260 kilometer, dus het wordt sowieso heftig. Twintig uur op dat harde zadel zitten gaan we vast voelen.”

Jullie tocht is ook live te volgen per GPS, hoe zit dat?

„We hebben contact gelegd met het Motorbegeleidingsteam Assen. Normaal gesproken begeleiden zij per motor jaarlijks tientallen wedstrijden, maar door het coronavirus staan zij ook al een jaar stil. Toen we hen vertelden over onze plannen waren ze razend enthousiast en werden we overspoeld met reacties van motorrijders die wel mee wilden. Tijdens de tocht van 600 kilometer hebben we nu continue twee motorrijders bij ons, echt te gek! Zij hebben ook een GPS-tracker waardoor onze tocht live te volgen is.”

Hoeveel hopen jullie in totaal op te halen?

„Op onze website staat 2.500 euro als doneergoal staan. Als dat zou lukken, zou dat fantastisch zijn. Daarnaast fiets ik zelf ook voor een oud-studiegenoot. Tijdens de voorbereiding van de tocht hoorde ik in een radio-interview met hem dat hij MS heeft en hij een operatie van 70.000 euro nodig heeft. Dat greep mij zo aan, dat ik iets voor hem wilde doen. Het stuk tussen Coevorden en Roswinkel dragen we aan hem op en vragen we aandacht voor zijn verhaal.”

Meer informatie over de tocht van Geert en Fopke en een doneermogelijkheid is via deze link te vinden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe